Hyra flyttbil


När man ska flytta är det vanligt att man inte har en bil som är tillräckligt stor för att rymma allt man har och behöver flytta, samt att man inte har en bil som passar för en flytt alls. Därför är det väldigt vanligt att folk idag väljer att hyra flyttbil i samband med en flytt, och som tur är har detta på senare år blivit allt enklare att göra.

Hur stor flyttbil behövs

Innan du ens börjar titta på olika alternativ när det gäller flyttbilar, måste du känna till vad du har för behov, det vill säga hur mycket saker du har som behöver flyttas. Detta kan vara svårt att uppskatta så låt gärna denna process ta lite tid om det behövs. Det är viktigare att du tar rätt flyttbil från början, så att du slipper byta den bil du bokat eller ordna med kompletterande transport i efterhand. Det kan nämligen bli mycket svårt. Tänk även på att det i regel är bättre att räkna med att man behöver lite mer plats än vad man från början tror om man är osäker.

Hur länge ska man använda flyttbilen

Fundera sedan även på hur länge du behöver ha flyttbilen. Detta beror förstås delvis på hur mycket saker du har som ska flyttas, eftersom allt ska flyttas in och ut ur bilen, men även på hur långa avstånd det rör sig om och hur lång tid du vill ha på dig. Även när det gäller tiden är det alltid bra att boka in lite för mycket tid, hellre än för lite. Ofta kan man hyra flyttbil antingen timvis eller per dygn, så detta kan vara bra att ha i åtanke när man fattar detta beslut.

Hyra flyttbil

Behövs det flera som kör

Om det är så att det är långa tider och långa körsträckor det gäller under flytten, kan det även vara bra att tänka på att man har fler än en person som kör, för att chauffören inte ska bli för stressad eller trött. Eftersom priserna på flyttbilar varierar en hel del rekommenderar vi dig även att göra en prisjämförelse innan du fattar något som helst beslut gällande vad du ska hyra. På så vis undviker du att betala för mycket. Du bör hitta information om aktuella gällande priser på de olika uthyrningsföretagens hemsidor på nätet, men du kan även ringa dem för att fråga om priser och erbjudanden om du föredrar det, eller om företaget du vill hyra av inte har en hemsida.

Så hittar du företag att hyra flyttbil av

De flesta bensinmackar har flyttbilar till uthyrning så kika in hos någon av dem är att rekommendera. Du kan även använda dig av Internets sökmotorer för att försöka hitta uthyrningsföretag på det viset.

Läs villkoren noga

Var noga med att läsa villkoren för uthyrningen noga för att se vad som gäller. Till exempel om du lämnar in hyrbilen något för sent eller om några andra tillkommande kostnader kan läggas på bilhyran. Tänk på att villkoren även kan skilja sig åt mellan olika uthyrningsföretag. Om det finns möjlighet att teckna någon form av försäkring i samband med att du hyr bilen, är detta ofta att rekommendera, eftersom detta är en bra trygghet om något oväntat skulle hända.